1.
2.
3.
4.
5.
Blog
Blog
Sokfelé járok a városban, rengeteg emberrel beszélgetek. Sokan megtisztelnek a véleményükkel, megosztják
velem a gondolataikat.
Ezen az oldalon – ha nem is mindenről – néhány dologról én is elmondom, amit gondolok.
Bezzeg, ha Szabó Ervin is zalaegerszegi lett volna!
  
A Fideszben az előrejutás csak úgy lehetséges, hogy a pályázó hitet tesz az „egészséges, ámde elnyomott vidék vs. bűnös, romlott Budapest”-ügyben.

Legutóbb ugyanis a kulturális területre jutó hazai források decentralizálását sürgette zalaegerszegi sajtótájékoztatóján L. Simon László; a parlament kulturális bizottságának fideszes elnöke szerint a vidéki szellemi életet integrálni kell a fővároscentrikus magyar szellemi életbe.

 

Integrálni, bele. Mert ez a gonosz főváros elnyomta a vidéki kultúrát. Nem is értem, kit akarnak pontosan megsérteni, hisz ez a sommás megállapítás egyszerre bántó a kiváló vidéki művészeknek és művészetpártolók felé, valamint jelent nyílt hadüzenetet a főváros kulturális életének. Szabatos fordításban ez azt is jelenti, hogy a fővárosi kultúra kárára kell finanszírozni a vidékit, hogy a fővárosi döntéshozókat (ad absurdum fővárosi kompetenciát igénylő, fővárosi következményekkel járó ügyekben) arra alkalmas vidéki szereplőkkel kell helyettesíteni.

 

És hogy teljes legyen a szégyen, a mindenkit-mindenkivel, vidéket a fővárossal szembefordító fideszes stratégia, mindeközben a magukat nemzeti történetkutatóknak nevező gittegylet tagjai meg virtuális pöröllyel járják Budapest utcáit, és ahol nekik nem tetsző táblát látnak, azt már szaporán le is verik. A bűnös város kultúrája csupán annyit érdemel, hogy egyik büszkeségünket, Szabó Ervint halála után majdnem egy évszázaddal meggyalázzák, kiátkozzák. Még a könyvtáraink neve se jó ezeknek.

KOMMENTEK:
 
Videósáv